Avocatul Adrian Cuculis a anuntat ca astazi, 21.06.2016, a “incheiat probabil prima dare in plata,  daca nu din tara, cel putin din Bucuresti”. Avocatul precizeaza ca este vorba de incheierea unui contract complet de dare in plata, iar debitorul avea un imprumut in franci elvetieni la Raiffeisen Bank. Banca “a venit de buna voie in urma notificarii”, mai precizeaza Adrian Cuculis.

“Este vorba de stingerea unui credit in sold de 75000 de chf prin care s-a adus ca ipoteca un imobil tip apartament. Astazi la ora :13:30 s-au semnat actele si anume contractul de dare in plata. Precizez ca s-au platit taxe notariale si impozitul de 2% pe tranzactie si ulterior la solicitarea mea expresa, (fiindca banca nu avea un asemenea protocol) imprumutatul, vizibil afectat, a plecat spre imobil pentru a face un proces verbal de intrare in imobil. Ii incurajez pe cei care au de facut notificarile de dare in plata, sa le faca, daca au de platit impozit sa-l plateasca, fiindca daca ordonanta de urgenta intra in vigoare, se pare ca cei care au platit impozitul il vor primi inapoi. Va precizez tututor ca ce e dat in plata, mai ales ca Raiffeisen Bank a venit de buna voie in urma notificarii, ramane dat in plata, indiferent ce se intampla pe mai tarziu! Marchez ziua de astazi ca fiind un succes, l-am intrebat pe imprumutat cum se simte, ce gandeste si pe langa tristetea ca pleaca dintr-un loc pe care il numea casa, mi-a zis ca de asazi incepe o viata noua.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)