Deși inițial, așa cum a anunțat publicația online www.bankingnews.ro (vezi aici), BCR a exclus din oferta de produse de finanțare imobiliară disponibilă pe propriul site creditul Prima Casă. deoarece a epuizat plafonul acordat de Ministerul Finanțelor, instituția și-a actualizat pagina de Internet, precizând că pentru acest tip de împrumut ”Momentan nu există plafon disponibil” (vezi foto mai jos).

Președintele executiv al BCR, Sergiu Manea, a declarat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa, că aproximativ 2.000 de clienți sunt înscriși pe o listă de așteptare, în diferite faze ale procesului de aprobare a dosarelor, pentru a accesa credite Prima Casă.

“În momentul acesta, la produsul Prima Casă, care este un exemplu concret și corect de produs social, așteptăm de la Ministerul Finanțelor un nou plafon. Uitandu-ne la numărul de clienți în așteptare, ne dăm seama că vom termina și aceste fonduri. Atunci vom face o nouă cerere”, a precizat Sergiu Manea.

Oficialul BCR a menționat că instituția de credit s-a confruntat în ultima vreme, mai cu seamă în perioada în care discuțiile pe marginea aprobării legii privind darea în plată s-au întețit, cu numeroase solicitări din partea românilor dornici să beneficieze de credite Prima Casă.

momentan-bcr
Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)