UPDATE: Ministrul Victor Ponta a specificat astazi, la ora 12.05, ca Guvernul intentioneaza sa pastreze intrarea in vigoare a noului Cod Civil, dar nu a vrut sa dea detalii despre legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti şi consumatori

Modificare legislativa mult asteptatata de clientii bancilor, cea care le dadea frisoane bancilor cu nereguli in contractele de credit, se pare ca nu se va exista. Multumita Guvernul Ponta,  FMI primeste asigurari ca Noul Cod de Pricedura Civila, ce ar trebui sa intre in vigoare de la 1 februarie, nu se mai aplica. Promisiunea Guvernului este facuta in draftul scrisorii de intentie si arata ca bancherii sunt pe cale sa obtina o noua victorie la capitolul lobby, potrivit Economica.net.

Isotria se repeta – Contractele de credit ce contin clauzele abuzive vor ramane la fel!

Guvernul promite in fata FMI sa nu aplice noul Cod, din cauza unor prevederi ce ar lovi in bilanturile bancilor cu contracte de credit ce contin clauzele abuzive.

Potrivit noilor reglementari, daca o clauza dintr-un contract bancar, de pilda, va fi dovedita abuziva in instanta la o actiune a Protectiei Consumatorilor, atunci acea clauza va fi eliminata din toate contractele.

La 1 februarie inca ar trebui sa intre in vigoare noul Cod de procedura civila impreuna cu legea de punere in aplicare, care modifica mai multe legi, inclusiv legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contracte.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)