Numarul clientilor Volksbank care folosesc serviciul de Internet Banking a crescut  în primele trei luni din acest an cu 50%  fata de aceeasi perioada din 2013, la peste 73.000 de persoane.

Numarul total de clienti ai bancii a crescut cu 18% în primele trei luni fata de aceeasi perioada din 2013, ajungand la peste 190.000 de persoane.

Un procent de 38% dintre clientii bancii utilizau serviciile de internet banking la finalul lunii martie, iar aproape 85% dintre utilizatori erau persoane fizice.

În ceea ce priveste evolutia pe segmente a numarului de clienti Volksbank care utilizeaza serviciul de Internet Banking, segmentul persoane fizice a consemnat in primul trimestru din acest an un avans de 52%, iar segmentul clientilor persoane juridice a crescut cu 39%.

Segmentul de persoane fizice a consemnat cresteri importante in perioada analizata, atat din punct de vedere al numarului de tranzactii (+23%), cat si al valorii tranzactionate (+33%).

În acelasi timp, persoanele juridice au rulat circa 87% din sumele tranzactionate prin internet banking, numarul transferurilor fiind în urcare cu 30% fata de cel înregistrat la finalul lunii martie 2013.

Astfel, numarul total de tranzactii online a crescut cu 28% fata de finalul primului trimestru din 2013, iar volumul acestora s-a majorat cu 20%.

De asemenea, aproape 40% din depozitele noi au fost constituite prin Internet Banking, clientii fiind incurajati si de bonusul de dobanda acordat la deschiderea de depozite prin internet banking.

“Exista o tendinta clara de crestere a tranzactiilor prin intermediul serviciului de Internet Banking. Ca parte importanta a strategiei bancii ne dorim sa încurajam atat tranzactionarea, cat si celelalte aspect ale relatiei de colaborare dintre client si banca în afara sucursalelor. Prin urmare, clientii nostri au multiple beneficii in utilizarea serviciului de Internet Banking”, a declarat Marius Balcanu, Sef Departament Servicii Online.

Clientii care aleg sa-si deschida depozite prin Internet Banking beneficiaza de un bonus de dobanda de pana la 0,15 puncte procentuale. Astfel, dobanda ajunge la 4,05% pe an în cazul depozitelor constituite pe o perioada de 12 luni.
Printre cele mai populare servicii oferite prin Internet Banking se numara platile catre furnizorii de utilitati, transferurile între conturi proprii si constituirea de depozite la termen.

Vezi mai jos produsele de economisire care beneficiaza de un bonus de dobanda la constituirea lor prin internet banking.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)