Peste 500 de clienti Volksbank, care au solicitat in luna decembrie a anului trecut prin intermediul avocatului Gheorghe Piperea, conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul valabil la data contractarii imprumuturilor, au pierdut pe fond procesul. Practic, in data de 17.12.2014, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat dosarul civil numarul 44191/3/2014. Concret, acest litigiu colectiv viza 279 de conventii de credit.

In data de 20.11.2015, Tribunalului Bucuresti a solutionat in fond acest litigiu, respingand ca neintemeiata intreaga actiune demarata impotriva Volksbank. Practic, oferta de refinantare a creditelor in franci initiata de Banca Transilvania pentru clientii Volksbank, ca urmare a procesului de preluare a institutiei de credit, a dat peste cap desfasurarea acestui proces, in conditiile in care aproape jumatate dintre persoanele implicate s-au retras.

Astfel, pe parcursul proiectului de conversie si novatie demarat de Volksbank si Banca Transilvania, titularii unui numar de 124 de conventii de credit vizate de acest litigiu au inteles sa renunte la acest litigiu si au acceptat oferta comuna a bancilor si beneficiile acesteia, fiind in momentul de fata clienti ai Bancii Transilvania.

Ca urmare a acestui fapt, in litigiu au mai ramas un numar de 155 de conventii de credit, solutia Tribunalului Bucuresti fiind respingerea ca neintemeiata a actiunii initiate de clientii Volksbank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)