Proiectul de lege promovat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) prin care se doreşte amendarea băncilor la cifra de afaceri – sperăm să fie adoptat cât mai curând, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Dorin Tănase, unul dintre coordonatorii Grupului Clienţilor cu Credite în CHF şi preşedintele Asociaţiei CREDERE.

Cei prezenţi afişează un banner pe care este scris “România sub teroare bancară”.

“Vom reitera necesitatea unui proiect de lege care se află deja în Parlament privind statutul ANPC. Încercăm să solicităm amenzi mai mari, dar în momentul de faţă, din fericire, am văzut că ANPC a luat poziţie pe acest aspect şi zilele trecute a venit cu acel proiect de lege prin care vor să aplice amenzi la cifra de afaceri. Până la urmă sunt amenzi la cifra de afaceri şi în Suedia, şi în Polonia, şi în Ungaria, deci nu este ceva inventat în România. Sperăm să fie adoptat cât mai rapid”, a subliniat reprezentantul GCCC.

Protestul clienţilor cu credite în franci elveţieni a debutat, sâmbătă la ora 12:00, la sediul central al ANPC, apoi a ajuns la sediul central al OTP Bank. La faţa locului protestează circa 100 de persoane, iar clientii nemulțumiți au protestat inclusiv la sediul Băncii Naţionale a României (BNR). Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) protestează pentru a susţine angajaţi din ANPC, “cu simţul datoriei şi care îşi fac treaba”, susţin reprezentanţii organizaţiei.

Conform datelor BNR, publicate vineri, numărul debitorilor persoane fizice cu credite denominate în franci elveţieni s-a redus la 20.651, în luna noiembrie 2018, de la 38.519 în decembrie 2016.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)