FIRST BANK a încheiat un parteneriat cu QIWI, serviciul de încasare numerar prin terminalele de plată.

Această modalitate de alimentare a conturilor curente deținute la FIRST BANK este disponibilă începând din a doua parte a lunii mai 2019 și face parte din noua strategie de business a băncii, orientată către digitalizare.

“Rămânem fideli promisiunii de a oferi clienților noștri servicii guvernate de eficiență, confort și simplitate. Parteneriatul cu QIWI face parte din strategia de digitalizare a FIRST BANK, prin care dorim să reducem încărcătura operațională a consultanților noștri bancari, astfel încât aceștia să-și poată îndeplini cu succes misiunea: aceea de a consilia clienții, de a fi alături de ei în deciziile financiare pe care le iau”, a declarat Mădălina Otilia Teodorescu, Vicepreședinte FIRST BANK.

“Qiwi România, parte a grupului QIWI Plc. este lider în domeniul plăților electronice, este prezentă pe piața locală începând cu anul 2009 și deține o rețea de terminale cu acoperire națională”, a precizat Alexandru Oancea, Director General QIWI România.

Clienții FIRST BANK vor putea plăti ratele la credite sau depune bani în conturile lor deținute la bancă fără costuri suplimentare, într-un mod simplu și sigur prin terminalele neasitate QIWI din toată țara, economisind astfel timpul necesar vizitei la una dintre sucursalele băncii.

Depunerea de numerar se realizează ușor, prin selectarea FIRST BANK din lista furnizorilor de servicii financiare partenere QIWI și apoi prin introducerea CNP-ului. Tranzacția nu necesită elemente suplimentare de identificare precum cod de client, referință credit sau scanarea unui cod de bare.

În această primă etapă, valoarea ce poate fi depusă într-o singură tranzacție este de 2.000 RON. Clienții pot efectua un număr de maximum 10 astfel de operațiuni pe parcursul unei zile.

Depunerile de numerar prin intermediul terminalelor QIWI se realizează exclusiv în lei.

Suma încasată va fi creditată în contul de RON deschis de client la FIRST BANK. În cazul în care clientul deține numai conturi în valută, banca va realiza automat schimbul valutar și va credita contul acestuia. În cazul în care clientul deține mai multe conturi, banii vor fi creditați în primul dintre conturile deschise.

Sumele vor fi creditate în conturile clienților cu data depunerii efective la terminalul QIWI. Sumele depuse până la ora 17:00 vor fi disponibile în cont în aceeași zi, în timp ce sumele depuse după ora 17:00 vor fi utilizabile începând cu dimineața zilei următoare. Sumele depuse în zile nelucrătoare, vor fi disponibile în următoarea zi bancară.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)