Senatul a adoptat o lege prin care clientii programului Prima Casa vor fi scutiti de plata impozitului. Senatul a adoptat tacit, marti, o initiativa legislativa care prevede scutirea de la plata impozitului pe cladiri, pe o perioada de zece ani, a persoanelor fizice care achizitioneaza o locuinta prin Programul Prima Casa.

Propunere legislativa care propune modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal ii are ca initiatori pe senatorul UNPR Avram Craciun, senatorii PSD Vasile-Cosmin Nicula si Danut Prunea, deputatul independent Mircia Giurgiu, pe deputatii PNL Nicolae Jolta si Marius Popa si pe deputatii PSD Florin Luca si Sorin Roman.

Acestia au argumentat, in expunerea de motive, ca si in Franta, Belgia, Marea Britanie, legislatia prevede scutiri de la plata impozitului pe cladiri pentru o perioada de timp pentru persoanele care achizitioneaza o prima locuinta. Comisia pentru buget a adoptat un raport de respingere. Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata acest proiect in calitate de Camera decizionala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)