La o zi dupa ce Tribunalul Uniunii Europene confirma decizia Comisiei de interzicere a comisioanelor interbancare multilaterale practicate de MasterCard, seful Consiliului Concurentei din Romania anunta ca nivelul comisioanelor bancare percepute pe carduri (de emitentii locali) face obiectul unei studiu demarat inca de anul trecut.

Analiza Consiliului Concurentei privind comisioanele mari practicate pentru clientii din Romania la cardurile Visa si MasterCard vizeaza si bancile care emit aceste carduri, a declarat astazi preşedintele CC, Bogdan Chiritoiu, la o conferinta privind perspectivele institutiei.

“Avem un studiu de piata pe carduri, inceput de anul trecut. Romania are unele dintre cele mai mari comisioane din Europa. Este un motiv de îngrijorare. Tragem cu ochiul si la ce se intampla in Uniunea Europeana. Comisia a castigat in instanta, la Curtea Europeana de Justitie, cu o decizie din 2007, in care s-a decis ca Mastercard si Visa practicau comisioane prea mari. Este un motiv de preocupare pentru noi. Desfasuram o analiza a noastra interna. Ar trebui sa fie concurenta si pe această piata si tarife mai mici la carduri”, a afirmat Bogdan Chiritoiu.

Presedintele CC a mentionat ca analiza vizeaza si banci emitente.

“Este vorba despre sistemul de carduri, dar si despre bancile prin care se desfasoara tranzactiile, mai exact cele care emit aceste carduri. Cele care sunt prinse in emiterea Visa si MasterCard”, a mai precizat Bogdan Chiritoiu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)