Numarul firmelor de asigurare care vand RCA s-ar putea reduce semnificativ, daca o norma ASF va deveni lege in forma actuala. In fapt, doar 4-5 companii arata in prezent ca sunt suficient de solide pentru a indeplini conditiile de lichiditate si solvabilitate pe care ASF se gindeste sa le impuna, noteaza www.economica.net.

Concret, Autoritatea propune in proiectul de norma ca indicatorul de solvabilitate sa creasca de la un minim de 1 la 1,3 in cazul firmelor care activeaza pe piata RCA. Cu alte cuvinte, respectivii asiguratori ar trebui sa-si imbunatateasca solvabilitatea cu 30% iar aceasta doar in conditiile in care in acest moment respecta criteriile minimale ceea ce nu este cazul Astra Asigurari (aflata sub administrare speciala), Carpatica Asig (in proces de redresare financiara cu plan de masuri) sau Euroins (a anuntat ca isi va majora capitalul social dar nu a facut-o inca).

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)