UBS  se pregateste de concedierea a 10.000 de angajati, unul dintre cele mai dure programe de disponibilizare, mai drastic chiar decat cele impuse de criza, in incercarea de a economisi 3,6 miliarde de dolari, conform unor informatii aparute saptamana trecuta in presa.

Financial Times a publicat insa in editia de marti detalii uluitoare despre metoda aleasa de banca pentru concedierile care deja au inceput. Ziarul britanic nota ca “o parte din angajatii de la divizia de tranzactionaredin Londra au descoperit marti ca nu le mai functioneaza cartelele de acces in cladire”.

Bloomberg a relatat la sfarsitul saptamanii trecutecitand o sursa apropiata ca UBS, cea mai mare banca din Elvetia, va desfiinta pana la 10.000 de locuri de munca la nivel mondial, dintr-un total de 63.250, mai ales din cauza restrangerii activitatilor de trading.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)