Educatia financiara a devenit in ultimii ani o prioritate in viziunea de afaceri a bancilor si pe agenda autoritatilor, constituind principalul element care garanteaza cresterea gradului de cunoastere financiara a populatiei si, pe de alta parte, contribuie la o apropiere naturala intre institutiile de credit si clienti.

Tot mai multi bancheri considera ca educatia financiara poate reprezenta calea spre recastigarea increderii populatiei in banci, afectata in ultimii ani de criza financiara.

Mai mult, exista si opinia ca educatia financiara poate contribui la solutionarea problemelor privind clauzele abuzive, conversia creditelor in franci elvetieni, bancarizarea circulatiei banilor in economie, utilizarea cardului bancar ca instrument de plata, cresterea activitatilor de creditare si de economisire.

Publicatia online www.BankingNews.ro a organizat, la sediul Institutului Bancar Roman, in Aula Costin Murgescu, pe data de 19 noiembrie 2014, de la ora 14.00, simpozionul cu tema ”Educatia financiara – Prioritate in noul model de business al bancilor”, concept ce a alcatuit cadrul pentru initierea unor discutii aprofundate pe marginea unui subiect care suscita interes in Romania.

Structurat sub forma unui seminar, evenimentul a facilitat o intrevedere captivanta si stimulativa intre specialisti din domeniul bancar si mediul academic, reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale, ai societatii civile si mass-media, elevi si studenti etc.

Simpozionul ”Educatia financiara – Prioritate in noul model de business al bancilor” s-a bucurat de sustinerea Asociatiei Romane a Bancilor si a Institutului Bancar Roman, in calitate de Parteneri Institutionali, si are ca Parteneri: BCR, Volksbank, Romanian International Bank si ACCA.

banner-speakeri-bun

In cadrul evenimentului au sustinut alocutiuni Florin Danescu – Presedinte executiv Asociatia Romana a Bancilor, Corneliu Cojocaru – Expert principal Directia Comunicare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Gabriela Hartescu – Director general Institutul Bancar Roman, Ionut Stanimir – Director executiv Directia de Comunicare din cadrul Bancii Comerciale Romane si Andreia Stanciu – Director ACCA Europa de Sud-Est.

Va prezentam in continuare cateva dintre articolele publicate in cadrul www.bankingnews.ro, care au surprins cele mai importante declaratii furnizate de speakerii Conferintei ”Educatia financiara – Prioritate in noul model de business al bancilor”:

* Simpozion BankingNews: Bancile au o datorie atat morala cat si comerciala in sustinerea si promovarea educatiei financiare
* Florin Danescu, ARB: Daca ne informam numai de pe YouTube, asta nu mai este educatie financiara
* Cea mai simpla lectie de educatie financiara de la Banca Nationala: Trebuie sa reinscaunam in vorbirea curenta denumirea LEU a monedei nationale in locul uzurpatorului RON

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)