Septimiu Tulpan – Presedintele Comisiei de Carduri din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor si Chief of Card Operations Department in cadrul Bank Leumi, Catalin Cretu – Director regional Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, Cosmin Vladimirescu – Director general MasterCard Romania, Ruxandra Avram – Sef serviciu, Directia Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Bianca Ionita – Sef departament Carduri din cadrul BCR si Emanuel Iancu – Cards Operations Manager in cadrul Garanti Bank sunt cei sase speakeri care au participat la conferinta ”EU platesc cu cardul”, care a avut loc pe data de 23 aprilie 2015, la Godot Cafe-Teatru.

Evenimentul, organizat de publicatia online www.BankingNews.ro, a beneficiat de sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, in calitate de Partener Institutional, este un concept ce alcatuieste cadrul pentru initierea unor discutii aprofundate despre perspectivele de dezvoltare ale industriei de carduri din tara noastra. Partenerii conferintei ”EU platesc cu cardul sunt Visa, MasterCard, BCR, Banca Transilvania si Garanti Bank.

Anul 2015 surprinde un moment aniversar pentru piata locala de carduri, cand se implinesc 20 de ani de la emiterea primului card din Romania. Aceasta ocazie speciala impune alcatuirea unei analize profesioniste asupra evolutiei consemnate de industria de profil si enuntarea unor previziuni privind directiile de dezvoltare ale acestui segment pe de piata bancara.

Totodata, anul 2015 va marca intrarea in vigoare a noul Regulament privind comisioanele interbancare (MIF Regulation), care limiteaza valoarea acestor taxe la 0,2% din valoarea tranzactiei, in cazul cardurilor de debit, si 0,3% pentru cardurile de credit.

In aceste conditii, este important de a identifica ce implicatii va genera aceasta schimbare legislativa asupra evolutiei pietei de carduri, dar si cum va influenta plafonarea comisioanelor interbancare la plata cu cardul comerciantii si consumatorii.

colaj-eveniment
Discutiile initiate pe marginea temelor propuse au starnit un larg interes in randul participantilor, fiind totodata generatoare de subiecte pentru numeroase articole publicate in mass-media. In continuare, va prezentam cateva dintre articolele alcatuite de publicatia online www.bankingnews.ro, pornind de la discursurile speakerilor din cadrul conferintei ”EU platesc cu cardul”:

* Bianca Ionita, BCR: Vom continua sa promovam utilizarea cardului ca instrument de plata la comercianti. Piata se va dezvolta in continuare in ciuda modificarilor legislative

* Septimiu Tulpan, ARB: Nu vad cum aceasta mutare a unor costuri catre un client va mari utilizarea cardurilor la comercianti

* Catalin Cretu, VISA: Scaderea veniturilor din comisioane va frana dezvoltarea platii cu cardul

* Cosmin Vladimirescu, MasterCard: Evaziunea nu se intampla la comerciantii mari, unde se fac platile cu cardul, ci este la comerciantii mici, care nu accepta platile cu cardul

* Ruxandra Avram, BNR: bancile sa caute sursele necesare pentru a dezvolta piata cardurilor, in ciuda efectelor generate de plafonarea comisioanelor interbancare

* Ce au spus specialistii despre impactul plafonarii comisioanelor interbancare la plata cu cardul asupra industriei de profil din Romania la conferinta ”EU platesc cu cardul”

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)