Cum dezvoltarea segmentului de retail banking pare deocamdată frânată de legea privind darea în plată este de așteptat ca produsele și serviciile bancare dedicate companiilor să beneficieze în perioada următoare de o atenție sporită din partea băncilor din România.

Pe fondul îmbunătățirii profilului de risc al majorității sectoarelor de activitate, evidențiată și de scăderea ratei creditelor neperformante accesate de firme, este tot mai previzibilă creșterea finanțărilor dedicate dezvoltării afacerilor.

Băncile vizează nu numai majorarea stocului de împrumuturi în economia reală, ci și consolidarea relației cu mediul de business, prin lansarea unor produse și servicii financiar-bancare destinate fluidizării activității oricărei companii.

Astfel, oferta cuprinde o paletă largă de produse și servicii utile, de la simplele operaţiuni de încasări şi plăţi, consultanță, carduri și POS-uri până la produse de trezorerie care permit acoperirea riscurilor valutare sau de rată a dobânzii.

Publicația online www.bankingnews.ro vă invită să paticipați, pe 27 septembrie 2016, la Camera de Comerț și Industrie a României, Amfiteatrul Albastru, la Conferința ”Rolul băncilor în dezvoltarea afacerilor”. Structurată sub forma unei mese rotunde, Conferinţa ”Rolul băncilor în dezvoltarea afacerilor” va facilita, într-o ambianță specială și inedită, o întrevedere captivantă și stimulativă între specialiști din domeniul bancar și mediul de afaceri, reprezentanți mass-media și membri ai unor asociații de business, care vor discuta despre perspectivele de dezvoltare ale mediului de business autohton şi implicarea băncilor în susţinerea afacerilor locale.

Totodată, conferinţa „Rolul băncilor în dezvoltarea afacerilor” îşi propune să creeze un dialog real între mediul bancar şi comunitatea oamenilor de afaceri pentru identificarea soluţiilor care se impun pentru îmbunăţirea şi consolidarea relaţiei de parteneriat.

Speakeri Conferință

colaj-speakeri
– Florin Dănescu, Președinte Executiv Asociația Română a Băncilor
– Tiberiu Moisa, Director General Adjunct, Banking pentru IMM, Banca Transilvania
– Ramona Ivan, Director Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank
– Mihail Ion, Director Executiv Corporate Banking Raiffeisen Bank
* Lista speakerilor este în curs de actualizare.

Discuțiile vor surprinde

– cât de atractiv este business-ul românesc pentru instituțiile de credit;
– rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri, produse și soluții inovatoare;
– credite pentru activitatea curentă, pentru investiții și pentru export;
– instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor;
– cum pot contribui fondurile europene la creșterea unei afaceri;
– ce cred bancherii că se poate face pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene.

Accesul la acest eveniment este GRATUIT în limita locurilor disponibile. Pentru a va inscrie pe lista participanților la conferința ”Rolul băncilor în dezvoltarea afacerilor”, transmiteți un email la gabriela.dinu@bankingnews.ro, cu subiectul ”Participare Conferinta” și următoarele specificații: Nume, Companie, Funcție, Telefon și Email. Fiecare participant va primi un email de confirmare de înscriere și agenda evenimentului.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)