Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, spune ca legislatia trebuie imbunatatita pentru in prezent are multe lacune. Prezent la conferinta “Mediafax Talks about Competition”, domnia sa a dat un exemplu in care instanta nu a tinut cont de legislatia speciala din domeniul concurentei si a apelat la prevederile generale din lege. Asa se face ca acelasi spete au avut finaluri diferite.

Consiliul Concurentei cere armonizarea legilor

Consiliul Concurentei a sanctionase BRD pentru neacordarea dreptului la inspectie in 2008 cu o amenda de 4 milioane euro. Tribunalul Bucuresti a redus la 20.000 de euro acesta amenda. Motivatia acestei reduceri – aplicarea unei legislatii generale peste legislatia speciala a Concurentei.

“Nu vad cum BRD poate sa fie speriata cu o amenda de 100.000 de lei, cum isi poate imagina cineva ca ai un efect de descurajare a incalcarii de legii”, considera Chiritoiu.

Acesta a explicat intrigat, ca in alta situatie, cazul Raiffeisen Bank, a putut fi aplicata o sanctiune de un milion de euro, in aceleasi conditii, la aceiasi instanta.

“La Raiffeisen s-a putut un milion de euro, dar la BRD nu s-a putut decat 20.000 de euro”, a mai spus Bogdan Chiritoiu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)