Conducatorii executivi ai Bancii Comerciale Romane, BRD – Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank si UniCredit tiriac Bank au depus actele constitutive pentru infiintarea Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), prima organizatie patronala din sectorul bancar romanesc, intentionand sa invite cat mai multe institutii de credit sa se alature acesteia, potrivit unui comunicat de presa.

Cele patru banci (ale caror active insumeaza peste 45% din totalul activelor din sectorul bancar si peste o treime din totalul salariatilor) au depus cererea de infiintare si actele constitutive la Tribunalul Bucuresti pentru CPBR. Reprezentantii bancilor estimeaza ca procesul de inregistrare al organizatiei patronale s-ar putea incheia pana la sfarsitul primului semestru al acestui an.

“Demersul nostru are in vedere intrunirea atributelor formale ale unei organizatii profesionale ce poate reprezenta interesele sectorului bancar la toate nivelurile, anume: social, institutional si ca angajatori. Invitam toate bancile care au operatiuni in Romania sa se alature initiativei noastre,” a mentionat Steven van Groningen, directorul general al Raiffeisen Bank, care a fost desemnat Presedinte al Consiliului Director al CPBR.

Romania este una dintre putinele tari europene unde nu a fost infiintata o asociere care sa intruneasca toate atributele oficiale ale unei organizatii patronale a sectorului bancar. CPBR isi propune sa promoveze interesele membrilor sai in relatiile cu autoritatile, sindicatele si alte institutii intr-o maniera cat mai eficienta.

Membrii fondatori ai CPBR subliniaza faptul ca infiintarea organizatiei patronale nu este o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor (ARB), ci este o organizatie complementara acesteia, cu atat mai mult cu cat membrii fondatori ai CPBR sunt si membri ai ARB.

Componenta Consiliului Director al CPBR este urmatoarea: dl. Steven van Groningen
(Raiffeisen Bank) – Preƕedinte, dl. Rasvan Radu (UniCredit Tiriac Bank) – Vicepresedinte, dl. Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale) – Director si dl. Tomas Spurny (Banca Comericala Romana) – Trezorier.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)