Bancile de talie mica si medie nu renunta la lupta pentru atragerea de resurse si promoveaza intens diverse oferte prin care clientii sunt rasplatiti pentru efort sau fidelitate. Este cazul si Pireus Bank, banca cu multiple produse la promovare, de la depozite premiate cu lingouri de aur si pana la conturi destinate copiilor, premiate si ele cu ceasuri si alte avantaje: “dobanzi mai mari”. Totul pentru lichiditate.

Pentru a afla cum poti sa economisesti si sa castigi un lingou de aur citeste pagina bancii. Piraeus Bank pune in joc 5 lingouri de aur in fiecare luna si inca 25 la sfarsitul campaniei.

Economisirea pentru copii, o lectie de educatie financiara pentru adulti

Economisirea nu este o prioritate in acest moment pentru multe banci. Dobanzile practicate sunt mici iar clientii se intorc acasa cu mai putini bani (dupa plata impozitului de 16%).

Nu acelasi lucru se intampla cand vorbim de economisirea pentru copii. Bancile promoveaza intens acest produs si se lauda cu o dobanda “frumusica”! Insa, nu toate reusesc sa-i convinga pe parinti.

Dar cum vor bancile sa aduca parintii la banca 

Banca Transilvania sau ING Bank sunt “veterane” in acest domeniu. Piraeus Bank vine din urma cu produse destinate celor mici si e gata sa intre in “promotie”.

Sa incepem cu lucrul cel mai vizat de clienti: dobanda

Economisirea de la Piraeus Bank – “Planul de viitor” – promoveaza o dobanda “frumusica”- 3,25%, mai mare ca la ING Bank (3%/an), mai mica decat la Banca Transilvania – KID Cont- 4%/an.

Dobanda nu e totul!

Daca te intereseaza subiectul si vei cauta informatii detaliate, vei afla ca unele depozite au o suma minima pe care trebuie sa o depui la deschidere, una minima in fiecare luna, comisioane, inclusiv la deschiderea si inchiderea contului.

Cum arata cea mai recenta campanie Banca Transilvania la Kid Cont

Banca ofera cea mai mare dobanda din piata in acest moment, insa “promovarea” nu se opreste aici. BT da posibilitatea parintilor care ii sunt deja clienti ca 2% din platile efectuate cu cardul de debit al bancii sa fie virat in contul Kid Cont.

Mai toate bancile ofera posibilitatea ca banii pe care vrei sa-i depui lunar sa fie virati din cardul tau (card emis la oricare banca) sau online.

“Planul de Viitor” al copilului tau poate trece pe la Piraeus Bank

Piraeus Bank promoveaza un plan de economisire dedicat copiilor,  ce va aduce un frumos cadou copilului – un ceas de mana.

Avantajele enumerate de banca:
Rata dobanzii este este de 3,25%/an (dobanda este una dintre cele mai mari dobanzi platite in piata)
Posibilitatea alimentarii lunare a planului, fie si numai cu alocatia primita de la stat: suma minima obligatorie este de numai 42 lei.
Fara costuri suplimentare:
Comision de deschidere si administrare plan de economii: zero.

Bonus de 15% la suma dobanzilor platite in cursul ultimelor 12 luni daca respecti cumulativ urmatoarele conditii:
-ai indeplinit obligatia de plata lunara cel putin a sumei minime obligatorii fara a omite respectarea acestei obligatii mai mult de 2 luni pe perioada de 12 luni
– nu ai efectuat nicio retragere de numerar pe parcursul perioadei de 12 luni.
Banca te ajuta sa iti duci planul de economisire la indeplinire.
Prin serviciul Standing Order (Plati programate), poti foarte simplu mandata banca sa transfere automat alocatia primita de la stat (sau chiar o alta suma) din contul tau in “Planul de Viitor” al copilului.
Planul poate fi alimentat si prin depuneri de numerar sau transferuri intra-/interbancare de catre orice terta persoana, nu doar de catre tine.

 

Gabriela Dinu

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)