Detinerea unui cont curent, cel mai simplu si uzual produs bancar, presupune in cele mai multe cazuri un cost lunar reprezentat de comisionul de administrare. Aproape toate bancile din Romania nu taxeaza deschiderea efectiva a unui cont de lei, exceptand Intesa Sanpaolo Bank si ProCredit Bank, care solicita pentru aceasta operatiune 5 lei.

Dintre cele 26 de institutii de credit analizate de publicatia online www.bankingnews.ro, inspectand informatiile disponibile pe site-urile proprii, numai patru banci (Banca Transilvania, ING Bank, Libra Internet Bank si Marfin Bank) nu taxeaza in niciun fel administrarea unui cont in lei.

Mai mult, Banca Transilvania si ING Bank pun la dispozitia clientilor un card atasat contului curent, fara a aplica o taxa speciala pentru acest mijloc de plata. Cele mai mari comisioane de administrare a unui cont in lei le regasim la OTP Bank (5 lei/luna) si UniCredit Bank (4,9 lei/luna), ceea ce duce costul total intr-un an calendaristic la 60 de lei.

Majoritatea institutiilor de credit aplica o taxa ce varianza intre 2 si 3,5 lei pe luna, ceea ce face ca pretul anual pentru detinerea unui cont sa se situeze intre 24 si 42 de lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)