Banca Transilvania, în calitate de proprietar al pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) la Bancpost, a facut public planul pentru clienții Bancpost care au împrumuturi în franci elvețieni (CHF) cu garanții imobiliare.

 
Reducerea este de 18% pentru aproximativ 2.300 de clienți Bancpost cu credite eligibile în franci elvețieni care doresc conversia împrumuturilor din CHF în lei sau euro. Discountul va fi aplicat la soldul creditului curent prin diminuare de sold, se arată intr-un comunicat de presa remis de instituția de credit.

 
Varianta de conversie propusă ține cont de evoluția cursului francului elvețian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului față de acesta cu aproximativ 8% în perioada mai 2015 –aprilie 2018.

 

Detalii despre oferta Băncii Transilvania:

• Oferta este valabilă începând cu luna iulie a.c., urmând ca BT şi Bancpost să revină până atunci cu detalii. În prezent, sunt în pregătire aplicațiile IT necesare.
• Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar.
• În cursul lunii iulie a.c., clienții Bancpost eligibili pentru oferta de conversie vor fi contactați pentru invitarea în unitățile Bancpost, la o întâlnire cu echipa mixtă Banca Transilvania – Bancpost, în cadrul căreia vor fi prezentate detaliile ofertei.

 

Oferta se adresează clienților care au credite în sold la Bancpost şi ale căror contracte făceau parte din portofoliul băncii respective la momentul achiziției de către Banca Transilvania a pachetului majoritar de acțiuni la Bancpost.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)