Trustul de Presă FinMedia şi revista Piaţa Financiară au premiat, ca în fiecare an, jurnaliştii specializaţi în scrieri pe domeniul economic. Cea de a XIII-a ediţie a colocviilor Pieţei Financiare – Florin Petria a fost programată pentru data de 30-31 mai 2017 și a avut loc la Sinaia, Hotel new Montana.

În cadrul evenimentului, Cornel Dinu, jurnalist cu o experiență de aproape 20 de ani în media românească, a primit din partea organizatorilor disticția ”Master pentru Jurnalism Economic” pentru întreaga activitate. Cornel Dinu a ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum “Cronica Română”, “România Liberă”, “Curierul Naţional”, “Independent”, “Agenda Construcţiilor” etc.

Jurnalistul se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat în ultimii 15 ani numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.bankingnews.ro, www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro. Cel mai nou proiect dezvoltat de Cornel Dinu este Revista BankingNews, o publicație unică în domeniul presei scrise, asumată ca un exercițiu jurnalistic de elită prin conținut, concept și înfățișare. Utilă pentru cititori, Revista BankingNews va avea o apariție trimestrială, fiind distribuită pe bază de abonament și printr-un program de marketing direct. Edițiile din acest an vor fi disponibile în lunile Martie 2017, Iunie 2017, Septembrie 2017 și Decembrie 2017.

Juriul acestei ediții a Colocviilor Pieței Financiare – Florin Petria a fost compus din reprezentanţi ai revistei Piaţa Financiară, analişti financiari şi comunicatori ai companiilor financiare. Aceştia au făcut câte trei propuneri pe fiecare categorie, opțiunile fiind centralizate de o comisie avându-i în componenţă pe Norel Moise, redactor şef Piaţa Financiară, Corneliu Cojocaru, consultant strategic BNR, Ionuţ Stanimir, Director Comunicare BCR.

Câștigătorii Premiilor pentru jurnalism Florin Petria

* ”Jurnalism online şi blog” – Șerban Bușcu (www.profit.ro)
* ”Jurnalism presă scrisă, specialitate Pieţe Financiare” – Claudia Medrega (Ziarul Financiar)
* ”Jurnalism presă scrisă, specialitate BUSINESS” – Adina Ardeleanu (Ziarul BURSA)
* ”MASTER pentru Jurnalism Economic” – Cornel Dinu (www.BankingNews.ro)

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)