Romania este in Evul Mediu din punct de vedere al tranzactiilor electronice,  gap-ul dintre noi si Uniunea Europeana este undeva la 20 de ani si avem de-a face cu o economia subterana estimata la 28% din Produsul Intern Brut, a spus Cosmin Vladimirescu, general manager pentru Romania al MasterCard, prezent la ZF Bankers Summit ’15.

“Avem cresteri de doua cifre la POS-uri in primul trimestru. In schimb, valoarea retragerilor de la bancomate este de 3,7 ori peste volumul tranzcatiilor la POS. Este un lucru bun ca a scaazut valoarea medie a cumparaturilor cu cardul, la 136 de lei ceea ce inseamna ca avem in sfarsit de-a face cu o crestere a tranzactionarii”, a mai spus Vladimirescu.

Seful MasterCard a vorbit si despre educatia financiara a populatiei si cardurile contactless

Am depasit un milion de carduri contactless in piata. Solutia de a reduce platile cash este in educatia financiara. M-ar bucura sa vad o scadere a taxelor legate de platile electronice.

La nivelul pietei, aproximativ 14.000 de terminale sunt contactless, respectiv 10%.  Speram sa ajungem la 20% terminale contactless pâna la finele anului.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)