La cererea BankingNews.ro, Consiliul Patronatelor Bancare din Romania a reactionat la scrisoarea CSM. “Dupa cum am mai explicat cu mai bine de o luna in urma, Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) nu a urmărit prin scrisoarea transmisă către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) niciun fel de imixtiune in actul de justiăie. Scrisoarea a fost trimisă cu intentia obiectiva de a releva solutii diamentral opuse date de instante in cazuri identice, in contextul existentei unei legislatii considerata a fi unitara.

Noi am plecat de la premisa ca judecand pe baza legislatiei existente, unitare, instantele vor oferi solutii la fel de unitare, contribuind la sporirea predictibilitatii pentru toate partile. În acest context reprezentanții CPBR au considerat oportun sa puna la dispozitie informatii si expertiză tehnică în ceea ce privește funcționarea produselor și serviciilor financiare, însă fără a avea intenția de a influența actul de justiție. Acceptarea sau nu a unor asemenea propuneri, ramane, bineinteles, la discretia decidentilor privind desfasurarea unor asemenea programe.

Scrisoarea transmisa de CPBR catre CSM in acest sens a fost o corespondenta institutionala, fiind astfel  al CPBR, asa cum s-a afirmat in sesizarea care a stat la baza raportului.

Nu in ultimul rand, privind afirmatia din Raportul intocmit de Inspectia Judiciara si dat publicitatii, in care se subliniaza (la pag. 8 si pag. 10) ca CPBR ar fi luat o pozitie publica fata de solutii pronuntate de instante, insistam asupra faptului ca adresa transmisa de CPBR catre CSM a fost una cu caracter strict institutional, ce nu a urmarit, in niciun fel, crearea de presiuni mediatice, publice sau de orice alta natura si ca aparitia pe un site a adresei cu caracter institutional nu a fost determinata de catre CPBR, se arata in reactia remisa catre BankingNews.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)