Credit Agricole Bank Romania (fosta Emporiki Bank) a avut anul trecut o pierdere de sase milioane euro, similara cu cea din 2011, in conditiile deteriorarii mediului economic, cererii scazute de pe piata de creditare, cresterii somajului si a instabilitatii cursului, a anuntat joi banca.
Activele bancii au urcat anul trecut cu 13%, la 292 milioane euro, comparativ cu nivelul din 2011.  De asemenea, totalul creditelor Credit Agricole Bank Romania a crescut cu 14%, la 241 milioane euro, iar cel al depozitelor s-a majorat cu 56%, la 113 milioane euro. Venitul net din comisioane a crescut anul trecut cu 7%.

“Ajustarile privind deprecierea creditelor au fost reduse cu 6%, ajungand sub nivelul de 1%. Credit Agricole Bank Romania inregistreaza una dintre cele mai bune rate de acoperire a creditelor neperformante”, se arata intr-un comunicat al bancii.

In 2012, activitatea de creditare pe segmentul corporate a crescut cu 28%.

Cheltuielile operationale au scazut cu 6% fata de anul precedent, in conditiile in care banca a continuat sa investeasca in tehnologie si in optimizarea proceselor. Totodata, reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv al bancii in 2012, rezultand intr-o scadere cu 12% a numarului de salariati.

Credit Agricole Bank Romania este fosta Emporiki Bank Romania, care a fost preluata in iunie anul trecut de grupul francez Credit Agricole de la divizia Emporiki Bank Grecia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)