Crédit Agricole România, filiala românească a grupului francez Crédit Agricole, a contractat o linie de finanțare în valoare de 20 de milioane de euro, în echivalent lei, de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Creditul are o maturitate de cinci ani.

Fondurile vor fi folosite de Crédit Agricole România în special pentru finanțarea IMM-urilor Agri, un sector vital al economiei românești.

Acordul cu BERD va sprijini strategia de creștere a Crédit Agricole România și va contribui la diversificarea bazei de finanțare a băncii, îmbunătățind structura pe valute și maturități a bilanțului.

”Crédit Agricole România își dorește să devină banca de referință a fermierilor profesioniști, iar acordul cu BERD sprijină banca noastră în planurile sale de dezvoltare, oferindu-le, în același timp, agricultorilor români soluții de finanțare adaptate nevoilor lor”, a declarat Luc Beiso, directorul general al Crédit Agricole România.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)