Banca Comerciala Carpatica anunta lansarea unui nou credit pe piata bancara romaneasca – APIA PNDC pentru sectorul vegetal. Acest credit asigura finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii PNDC1 in sectorul vegetal. PNDC1 sunt platile care suplimenteaza, din bugetul national, pe cele primite prin SAPS (schema unica de plata pe suprafata), decuplate de productie in sectorul vegetal, pentru culturile amplasate pe teren arabil, eligibile SAPS, in cuantum de 35 euro pe hectar stabilit conform prevederilor legislative in vigoare.
Valoarea minima a creditului oferit de banca este de 10.000 lei si nu poate depasi 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA pentru PNDC1, iar perioada de creditare este pana la incasarea ajutoarelor de stat APIA in conturile beneficiarilor deschise la Banca Comerciala Carpatica SA, dar nu mai tarziu de 30.06.2013 (inclusiv).
“APIA PNDC pentru sectorul vegetal aduce o serie de beneficii majore, cum ar fi posibilitatea de acordare a creditului in baza adeverintei de la APIA, fara a fi nevoie de alte garantii. Creditul poate fi procesat pe fluxul si documentatia de intocmire a referatului simplificat. Un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca fondul de Garantare poate garanta pana la 80% din valoarea creditului acordat de BCC. Confirmam prin lansarea noului produs increderea noastra in potentialul agriculturii şi continuam sa sustinem permanent activitatea intreprinzatorilor din acest sector oferind conditii atractive de finantare.” declara Gheorghe Cismaru, Director General Adjunct in cadrul Bancii Comerciale Carpatica, intr-un comunicat de presa remis BankingNews.ro
Banca Comerciala Carpatica ofera in prezent clientilor sai o gama completa de produse de prefinantare a subventiilor APIA: creditul APIA FERMA zootehnica (bovine, ovine, caprine), creditul APIA SAPS, creditul APIA AXA II si creditul APIA Masura 215 pentru bunastarea animalelor – porcine.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)