Ai un credit de consum fara ipoteca si vrei sa il refinantezi? Atunci este bine sa cunosti care sunt cele mai avantajoase credite pentru refinantare nevoi personale in luna noiembrie 2015 si care sunt conditiile in care poti refinanta. Refinantarea este obtinerea unui nou imprumut, cu costuri reduse, cu ajutorul caruia vei achita vechea datorie, iar daca se doreste este posibila obtinerea unei sume suplimentare, potrivit portalului www.VreauCredit.ro.

Refinantarea se poate realiza in momentul in care iti doresti o reducere a ratei lunare si a costului total al creditului, atunci cand ai mai multe credite si vrei sa le strangi pe toate intr-unul la costuri avantajoase sau atunci cand intentionezi sa suplimentezi suma imprumutata.

Pentru a refinanta un credit este nevoie sa indeplinesti cateva conditii. Cea mai importanta este aceea de a nu avea restante la vechiul credit care sa figureze in Biroul de Credit.

Pentru a refinanta in cele mai avantajoase conditii trebuie sa alegi creditul de refinantare ce are o DAE mai mica decat actualul tau credit. De asemenea, poti micsora costul total al creditului facand refinantarea pe o perioada mai scurta.

Cele mai avantajoase trei credite de refinantare pentru imprumuturi de nevoi personale in luna Noiembrie, le vei obtine de la Idea Bank, Garanti Bank si Banca Romaneasca.

Pentru un credit de 10.000 euro, pe o perioada de 3 ani, vei avea o DAE de 7.78% la Idea Bank, 7.90% la Garanti Bank si 9.29% la Banca Romaneasca. Rata lunara de plata la Idea Bank va fi de 311 euro, la Garanti Bank de 310 euro, iar la Banca Romaneasca de 318 euro. Costul total al creditului in cazul Idea Bank este de 11.202 euro, la Garanti Bank va ajunge la 11.214 euro, iar la Banca Romaneasca la 11.435 euro.

TOP 3 cele mai bune credite de nevoi pentru refinantare, dupa suma platita lunar

1. Garanti Bank – rata lunara de 310 euro. Aici suma inapoiata bancii este una buna (11.214 euro), gradul de indatorare este de pana la 60% iar banca iti permite sa obtii o suma suplimentara. Pana la 31 decembrie banca nu percepe comision de analiza dosar, care in mod normal te va costa 200 de lei.

1. Idea Bank – rata lunara este de 311 euro, dar gradul de indatorare nu poate depasi 50% din venitul tau. Aici vei inapoia cel mai putini bani bancii –  doar 11.202 euro – insa dejavantajul este ca nu poti obtine o suma suplimentara.

3. Banca Romanesca – rata lunara este de 318 euro iar costul total al creditului va fi de 11.435 euro. Gradul de indatorare este de maximum 50%. Si aici poti obtine o suma suplimentara, daca te incadrezi.

Trebuie sa stii ca, daca vechiul tau credit are comision pentru rambursare anticipata, atunci vei avea inca un cost in plus. De obicei, bancile percep un comision de rambursare anticipata de 0.5% daca perioada de timp ramasa din credit este mai mica de 1 an; si 1,00 % , daca perioada de timp ramasa din credit este mai mare de 1 an.

Si banca ce iti refinanteaza imprumutul poate solicita comision de rambursare anticipata. In cazul celor trei banci de mai sus, comisionul de rambursare anticipata este de 0%.

Ce minusuri au aceste banci

Bancile iti pot pune la dispozitie o suma suplimentara de bani, atunci cand refinantezi, daca nu depasesti gradul maxim de indatorare. La Idea Bank acest “avantaj” cautat de multi clienti, nu este posibil, banca nu acorda suma suplimentare.

Garanti Bank ofera in acceasta perioada clientilor interesati de refinantarea creditelor o promotie. Creditele accesate pana la 31 decembrie 2015 nu sunt comisionate, banca renuntand la comisionul de analiza dosar in valoare de 200 de lei.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)