Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) acorda credite in lei pentru domeniul locativ (achizitie, constructie, modernizare etc.) in conditii extrem de avantajoase: dobanzi fixe, incepand de la 4,5% si ia in calcul veniturile a trei (3) codebitori. RBL a redus cu peste un punct procentual dobanzile la creditele pentru domeniul locativ, acordate imediat, cu ipoteca si fara ipoteca.

Astfel, in primii cinci ani, la creditele in lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobanda este fixa, intre 5,5% si 6,9% pe an, in functie de valoarea avansului (intre 0% si 40%). Dupa aceasta perioada, clientilor li se asigura o dobanda fixa, foarte avantajoasa, de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului (aproximativ 7 – 9 ani).

In ceea ce priveste creditele in lei pentru domeniul locativ, fara ipoteca, in primii cinci ani dobanda este fixa, intre 7,5% si 10,5%, in functie de avans. Si in acest caz, dupa primii cel mult cinci ani, dobanda scade automat la 4,5% si ramane fixa pe toata perioada de rambursare ramasa a creditului (7- 9 ani).

In prezent, RBL acorda credite fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 60.000 lei, in functie de avans si de produsul ales de client.

Ambele tipuri de credit, cu si fara ipoteca, se pot acorda imediat.

„Am conturat ofertele de creditare astfel incat sa permitem celor ce doresc sa-si imbunatateasca conditiile de locuit accesul la o sursa sustenabila de finantare.
Costurile totale mici si transparente, dobanzile fixe, ratele lunare predictibile si luarea in calcul a veniturilor a pana la trei (3) codebitori sunt avantaje pe care clientii RBL le apreciaza. Si din acest motiv, in 2013, volumul de credite acordate a crescut, fiind cu 44% mai mare fata de 2012.”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

De exemplu, daca o persoana doreste sa modernizeze apartamentul si are nevoie de 30.000 lei, va contracta un credit fara ipoteca cu avans 0% si va achita o perioada de aproximativ 3 ani si jumatate o rata lunara de 665 lei, la o dobanda fixa de 10,5%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5% fixa, iar rata lunara scade la 220 lei, achitata timp de aprox 5 ani. Dupa 8 ani si 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ 41.030 lei.

Cetatenii care isi planifica din timp lucrarile de imbunatatire a locuintei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani, ei au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In perioada de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5%  sau 3% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru cumparare, constructie, modernizare a locuintei, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate anterior.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:
–    Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare
–    Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda
–    Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)