Hotararea irevocabila a Tribunalului Bucuresti, potrivit careia comisioanele de administare si acordare practicate de Credit Europe Bank Romania sunt abuzive, a generat o pozitie oficiala a reprezentantilor bancii. Decizia instantei de judecata obliga Credit Europe Bank sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana la zi, la care se adauga dobanda legala si sa nu mai incaseze aceste sume pentru viitor.

Oficialii Credit Europe Bank subliniaza ca banca va pune in aplicare de indata hotararea instantelor de judecata, amintind insa ca exista si o decizie pe o cauza similara, care da dreptate institutiei de credit.

Va prezentam in continuare pozitia odiciala a Credit Europe Bank transmisa publicatiei online www.bankingnews.ro.

”In legatura cu informatiile preluate de catre publicatia dvs. privind recenta decizie a Tribunalului Bucuresti referitoare la comisioanele abuzive incluse in contractele Credit Europe Bank România, dorim sa va transmitem urmatoarele clarificari necesare:

Avem convingerea ca toate prevederile incluse in contractele bancii sunt in spiritul legislatiei privind protectia consumatorului, care reglementeaza inclusiv costurile aplicabile creditelor. Mai mult, aceste prevederi sunt intotdeauna discutate si agreate de ambele parti inainte de intrarea in vigoare a oricarui contract prin care oferim produse sau servicii clientilor nostri.

Dorim sa precizam ca exista si o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea bancii, pronuntata de Tribunalul Bucuresti la inceputul acestui an intr-o cauza similara si care recunoaste, in acest fel, validitatea si justetea prevederilor contractuale de felul celor mentionate in articol.

In cazurile in care au existat diferente de interpretare, ulterior semnarii contractelor, ne-am exprimat intotdeauna deschiderea de a le rezolva in mod amiabil, in spiritul unei relatii autentice de parteneriat.

In ceea ce priveste deciziile definitive si irevocabile banca va pune in aplicare de indata hotararea instantelor de judecata. In toate celelalte cazuri vor fi urmate toate caile de atac legale necesare pentru a sustine punctul de vedere al bancii privind corectitudinea prevederilor utilizate in cazul contractelor sale de credit.”

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)