Credit Europe Bank va reduce joi dobanzile la toate creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, prin actualizarea anticipata a indicelui LIBOR valabil miercuri, 4 februarie, masura fiind aplicata pana la urmatorul termen de revizuire prevazut in fiecare contract, a anuntat banca. “Intelegem impactul economic al evolutiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clientilor nostri si suntem preocupati de gasirea de solutii pentru sustinerea lor in fata consecintelor unui mediu valutar volatil”, au transmis oficialii Credit Europe Bank Romania intr-un comunicat.

Astfel, rata dobanzii se va reduce pentru toate creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, inclusiv pentru cele aflate in perioada de restructurare, prin actualizarea indicelui LIBOR (luat in calcul la stabilirea dobanzii pentru creditele in franci elvetieni, alaturi de marja bancii) valabil la 4 februarie, care este cotat la -0,869% pentru termenul de trei luni si la -0,76% pentru termene de sase luni.

LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinta la calcularea dobanzilor interbancare pe piata londoneza.”Vom analiza de asemenea solutii suplimentare pentru clientii nostri, impreuna cu acestia, in functie de evaluarea individuala a acestora”, se mai spune in comunicat.

Banca sustine ca imediat dupa evolutia ascendenta a cursului de schimb franc elvetian – leu a oferit un curs valutar favorabil fata de cursul standard afisat la casa tuturor clientilor care s-au prezentat in sucursale pentru a efectua rambursari de credite in CHF.

Credit Europe Bank este a opta institutie de credit care anunta masuri de reducere a efectelor aprecierii francului in raport cu leul pentru clientii cu credite in franci elvetieni.

Astfel, OTP si Millennium Bank au redus marja de dobanda cu 1,5 puncte procentuale pentru o perioada de trei luni, iar Raiffeisen Bank a scazut dobanda cu cinci luni inainte de termenele contractuale.

Volksbank va mentine pana la 17 aprilie cursul de schimb franc/leu folosit de banca la 31 decembrie, de 3,8035 lei, Piraeus Bank va propune solutii individuale pentru clientii cu imprumuturi in franci. La randul sau, Banca Romaneasca a decis sa scada dobanda pentru creditele in CHF cu circa 0,8 puncte, prin aplicarea indicelui LIBOR la 3 luni valabil luni, 26 ianuarie, care se situa la -0,954%. Bancpost a aplicat din 29 ianuarie reducerea dobanzii cu 0,8 puncte procentuale pentru toti clientii sai persoane fizice cu credite in franci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)