Creditele ipotecare oferite de banci va pot ajuta fie sa va cumparati o locuinta, sa achizitionati teren pentru a construi o casa sau sa efectuati lucrari de modernizare a locuintei pe care o detineti. Bancile dispun de credit ipotecar in lei si in euro dar si in dolari.
Banca Transilvania ofera credit ipotecar in valoare maxima de 250.000 de euro sau echivalentul in lei, pentru o perioada de cel mult 30 de ani.
Pentru creditele in lei, trebuie sa dati avans minim de 15 la suta din suma, iar, pentru cele in euro, de 20 de procente, daca veniturile pe care obtineti sunt integral in euro, sau de 25%, daca veniturile nu sunt integral in euro. De asemenea, banii pot fi ulterior utilizati fie pentru achizitia unei locuinte sau pentru constructie si modernizare.

Varsta maxima pe care trebuie sa o aveti la sfarsitul perioadei de rambursare este de 70 de ani. Dobanzile percepute de banca variaza intre 5,9% si 8,21%, in functie de valuta in care luati creditul si tipul dobanzii (fixa, variabila). In plus, daca salariul va este virat intr-un cont al bancii, rata dobanzii este cu 0,5 – 1 la suta mai scazuta.

Banca mai percepe un comision annual de administrare a creditului de 150 de lei pe an, iar, pentru serviciile prestate la cererea consumatorilor, veti fi taxat cu 100 de lei pentru fiecare serviciu.

Potrivit bancii, pentru un credit de 50.000 de euro, pe o perioada de 360 de luni, DAE se ridica la 6,55 la suta, rata este de 308,93 de euro, iar suma totala de rambursat se ridica la 113.000 de euro.

La BRD Groupe Societe Generale nu exista o limita maxima pentru creditul ipotecar Habitat, iar suma minima poate fi intre 50.000 sau 65.000 de lei, in functie de perioada de rambursare. In euro, suma minima este de 15.000, iar, la dolari, de 20.000.

De asemenea, avansul cerut poate fi cuprins intre 5 si 15 la suta, in cazul creditelor in moneda nationala, sau de 5 – 25%, pentru valuta.

 

Citeste integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)