Idea::Bank România și-a diversificat portofoliul de produse de creditare pentru persoanele fizice, începand cu luna iulie 2019, prin lansarea creditului imobiliar Idea::home, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Cu o abordare axată pe simplitate și transparență, Idea::Bank oferă acum un nou produs de creditare și anume creditul pentru investiții imobiliare, destinația acestui produs fiind achiziționarea unei proprietăți rezidențiale, a unui teren sau refinanțarea altui credit imobiliar/ ipotecar.

Avantaje și caracteristici esențiale:

  • se adresează persoanelor fizice rezidente cu vârsta cuprinsă între 21 și 70 de ani (la maturitatea creditului) și cu un venit minim lunar de 2.500 lei (țara) si 3.000 lei (București);
  • este oferit exclusiv în lei;
  • termenul de acordare este de maxim 30 de ani – pentru achiziție locuințe și refinanțări (excepție pentru achiziție terenuri: maxim 20 de ani);
  • avans minim: 15% din pretul de vânzare-cumparare;
  • dobândă variabilă: IRCC + marja fixă 3,25%; se oferă un discount de 0,25% la virarea venitului într-un cont deschis la Idea::Bank;
  • comision analiză: 600 lei, din care se vor acoperi cheltuielile cu evaluarea imobilului;
  • aprobare financiară: rapidă, cu valabilitate de 90 de zile.

Creditul pentru investiții imobiliare Idea::home poate fi obținut în orașele în care banca are cel puțin o unitate teritorială (sucursală).

“Diversificarea portofoliului de produse și servicii este o preocupare constantă pentru Idea::Bank. Suntem bucuroși ca, după patru ani de la lansare și după acumularea unei expertize relevante în domeniul creditelor de consum, putem să oferim clientilor un credit pentru investiții imobiliare. Prin creditul Idea::home dorim să abordăm pentru început cele mai simple destinații, adică achiziția de locuințe și refinanțarea creditelor imobiliare/ipotecare aflate în derulare, urmând ca, dupa o evaluare a proiectului pilot, să diversificam oferta și cu destinații mai complexe precum construirea sau renovarea de locuințe.” a declarat Alin Daniel Fodoroiu, Vicepreședinte Executiv Business Idea::Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)