Creditele in lei sunt in acest moment cea mai buna obtiune, o arata analizele, mai ales ca dobanzile au scazut cu aproape un procent. Acum, cel mai rentabil este sa luati imprumuturi in moneda nationala. Scapati si de riscul devalorizarii, iar bancherii promit ca leul se va ieftini in continuare. La un credit de aproape 22.000 de lei, echivalentul a 5.000 de euro, economia este de 600 de lei comparativ cu un imprumut in euro. Asta pentru ca dobanda la euro este cu un procent mai mare decat cea la lei. In plus, cel care vrea un imprumut in euro trebuie sa aiba un salariu mai mare decat pentru unul in lei, potrivit Pro TV.

Bancherii estimeaza ca dobanzile vor scadea in continuare. Iar creditele in lei mai au si alte avantaje: “daca clientul nu poate plati la un anumit moment si demonstreza ca este doar o sincopa, bancile au posibilitatea sa discute cu clientul si sa faca o restructuare a creditului”, ne anunta seful CEC Bank, Radu Ghetea.

Totusi, putini se mai incumeta sa ia un credit. Dovada, creditele in lei acordate de banci au scazut cu peste un procent. Vestea buna e ca puteti lua un credit de nevoi personale in lei fara sa va asumati vreo dobanda variabila sau riscuri valutare. Acestea umfla ratele de la o luna la alta, asa ca in prezent puteti cumpara ce va doriti fara costuri suplimentare. In cazul creditelor ipotecare ramane in continuare mai profitabil sa va imprumutati in euro decat in lei.

 

Citeste si

Avantajele creditelor in lei

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)