Programul guvernamental Prima Casa 4 ar mai putea functiona pana aproape de finalul acestui an, cand se estimeaza ca va fi epuizat intreg plafonul de credite. Chiar si in conditiile in care creditarea merge ceva mai greu comparativ cu editiile anterioare, bancile se asteapta ca aceste imprumuturi sa ramana “vedete” in acest an. Astfel, Prima Casa 4 s-ar putea finaliza pana in luna noiembrie, dupa un an si jumatate de la demarare. Aurel Saramet, presedintele Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), a declarat pentru www.DailyBusiness.ro ca pana la inceputul saptamanii trecute bancile au dat credite in valoare de circa 750 milioane de euro prin programul Prima Casa 4

Ce spun bancherii despre Prima Casa 4, citati de www.dailybusiness.ro

“Va ramane in continuare vedeta produselor de creditare. Prin urmare, apreciem ca este necesara o continuare a acestui program”, au declarat reprezentantii Bank Leumi Romania.

Oficialii Alpha Bank au precizat ca programul si-a indeplinit scopul din perspectiva stimularii creditarii ipotecare.

CEC Bank se asteapta la o revenire a in acest an a apetitului pentru aceste credite.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)