Autoritatea de reglementare a sectorului bancar din statul New York investigheaza daca practicile operatiunilor de investment banking ale Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, au condus la eludarea fiscului, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Investigatia se adauga altor anchete ale Departamentului de Justitie şi ale Comisiei americane pentru bursa şi valori mobiliare desfaşurate impotriva Credit Suisse, unele vechi de trei ani, transmite Bloomberg.

Sursa a aratat ca directorul Departamentului pentru Servicii Financiare din New York, Benjamin Lawsky, a solicitat bancii documente, luna trecuta.

Lawsky a cerut totodata unui subcomitet permanent de investigatii al Senatului SUA materialele stranse in timpul unei investigatii referitoare la operatiunile de private banking şi management al averilor ale Credit Suisse, iar sursa a precizat ca solicitarea a fost aprobata.

Un purtator de cuvant al Credit Suisse din Zurich a refuzat sa comenteze informatia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)