Credit Value Investments, lider pe piata de private debt din Europa Centrala si de Est, a patruns pe piata financiara din Romania. Private debt este o alternativa la finantarea obtinuta de la banci, prin emisiune de obligatiuni sau de la fonduri de private equity.

In prima etapa, operaţiunile din România vor fi gestionate din Varsovia, si, in funcţie de cererea locala, compania va decide daca deschide o reprezentanta permanenta in Romania.

Companiile eligibile pentru obtinerea de finantari sunt IMM-urile din domenii precum industrie, telecomunicaţti, FMCG sau sanatate, cu nevoi de finantare intre 3 si 15 milioane euro.

Produsele oferite:

* Credit Senior -pentru firmele cu un nivel de indatorare destul de redus, dar care nu au acces la credit bancar pentru proiecte specifice.

* Credit Mezzanine -pentru firmele cu un grad de indatorare ridicat sau pentru firme care sunt in stadiul iesirii din procesul de reorganizare judiciara, pentru management buy-out, pentru imprumut subordonat sau pentru imprumut necesar reorganizarii indatoririlor firmei.

*Credit Distressed – pentru situatii de restructurare sau situatii similare care poarta o probabilitate ridicata a riscului de neplata.

“Ne interesează piata din Romania pentru ca, din punct de vedere al populatiei, este a doua piata ca marime dupa Polonia, in CEE. Am urmarit cu interes contractia creditelor bancare catre firme, ca procent in PIB si suntem convinsi ca există un potential substantial de cerere care nu a fost inca adresata. Cautam firme cu un plan de business fezabil, cu un track record bun in termeni de implementare a planurilor de afaceri si cu o istorie financiara care sa sugereze posibilitatea de rambursare”, declara Ciprian Nicolae, director Credit Value Investments, Polonia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)