Creditarea ar putea avea o dinamica de 2% in 2013, iar procesul de restructurare a sistemului bancar va continua, a declarat Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank. “Prognoza noastra de crestere a creditarii este de doi la suta, pentru 2013, in special pe segmentul corporate si mai putin pe segmentul de persoane fizice. Apreciem ca depozitele vor inregistra o crestere, fata de credite”, a spus Pascariu, in seminarul EU-COFILE, organizat de Alpha Bank, Banca Nationala si Asociatia Romana a Bancilor, la Sinaia

Dupa ce mai multi bancheri au declarat ca bancile inca nu au incheiat restructurarile, a venit randul sefulului UniCredit sa intaresca ideea restructurarilor din banci. Pascariu anticipeaza ca pe piata bancara romaneasca “restructurarea nu s-a incheiat si va fi continua”

Acesta a spus ca banca din care face parte este intr-un proces de extindere a operatiunilor pe platformele online si aplica o strategie de transformare a serviciului de Call Center in serviciu de Contact Center, pentru eficientizarea si diversificarea relatiei cu clientii sai, prin serviciile de online banking. “In ultimii doi ani, s-a dublat numarul clientilor care nu ne mai calca pragul. Majoritatea au trecut pe online. Costurile bancii se reduc, astfel, cu un procent intre 20 – 30%”, a spus Dan Pascariu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)