“​Dupa un anumit prag, efectul creditelor neperformante iti afecteaza creditarea si bineinteles cresterea economica. Romania nu a ajuns la pragul maxim al creditelor neperformante dar se apropie de pragul critic”, a declarat Florin Citu, citat de HotNews.ro

Ce inseamna acest nivel ?
In Finlanda, nivelul critic al neperformantelor – de la care economia se strica- a fost 13% , dar pentru fiecare tara e un alt nivel. Romania nu a ajuns nici la pragul critic nici la cel maxim al creditelor neperformante. De cel critic s-ar putea sa ne apropiem insa, a declarat analistul in cadrul conferintei “Un nou model bancar, pentru o noua economie”.

Cand si de ce restructuram sistemul bancar
Capitalizarea in scadere, frica de insolventa, intermedierea insuficienta, prea mult risc in bilant sau increderea scazuta in sistemul bancar pot fi indicatorii care sa iti indice cand sistemul bancar trebuie restructurat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)