Dobanzile pentru creditele de consum au coborat sub 10%, iar cel mai bune oferte din piata au fost studiate. Bancherii au inceput sa promoveze mai agresiv creditele de consum, principala tinta fiind clientii cu istoric bun de plata sau cei care isi incaseaza salariul intr-un cont curent.

Clientii au devenit mai interesati sa se imprumute, cererea venind in principal de la persoane care au luat credite cu dobanzi mari in trecut si acum vor sa-si refinanteze datoria veche la un cost rezonabil.

Si datele oficiale arata interesul pentru noi credite. BNR a anuntat ca imprumuturile  acordate populatiei si firmelor au inregistrat in aprilie o crestere de 0,2% (-0,1% in termeni reali) fata de martie, la 218,29 miliarde lei, evolutie sustinuta de avansul imprumuturilor in lei cu 0,8%. Cmparativ cu aprilie 2013, a consemnat insa o contractie de 0,8%.

Iata cele mai atractive credite de consum in functie de costurile acestora, potrivit site-ului www.economica.net.

Cea mai buna oferta in momentul de fata vine de la CEC Bank. Pentru un credit de 10.000 de lei, pe 5 ani, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 9,23% (Robor la 6 luni + marja de 5,9%). Rata lunara pentru un astfel de credit este de 207 lei si suma totala de rambursat de 12.405 lei.

Banca Transilvania practica o dobanda fixa de 10,15% pentru persoanele care isi incaseaza salariul prin conturile deschise la banca. La imprumtul luat ca exemplu, rata lunara este de 211 lei si suma totala de rambursat de 12.660 de lei.

Tot o dobanda fixa practica si BRD pentru creditul de consum. Pentru imprumutul de 10.000 de lei, DAE este de 10,45% (inclusiv asigurarea de viata), rata lunara este de 207 lei si suma totala de rambursat de 12.720 de lei. Pentru a beneficia de aceasta dobanda, clientul trebuie sa incaseze veniturile prin contul deschis la BRD, altfel DAE este de 11,7%.

Volksbank ofera tot un credit cu dobanda fixa, cu o DAE de 10,84% pentru imprumutul din exemplu. Rata este de 214 lei si suma totala de rambursat de 12.840 de lei.

 

Citeste integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)