Pe val! Acesta este trendul creditelor de consum noi. Statistica venita de la BNR ne arata ca bancile stau bine bine la acest capitol: in iunie au vandut mai mult decat in criza. Avem un maxim al ultimilor 8 ani, dupa ce bancile au reusit sa vanda credite de consum noi de 450 milioane euro (2 mld lei). Clientii au prins curaj sa acceseze credite de consum pe 10 ani datorita dobanzilor care au scazut sub 9,5%.

In iulie bancherii au vandut mai putine credite. Sa nu uitam ca vara clientii prefera vacantele in detrimentul vizitelor la banca

Bancile au acordat in iulie credite noi de consum in lei de 1,7 miliarde de lei (360 milioane de euro), cu 50% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Si vanzarile de credite imobiliare au ajuns in iulie la 900 mil. lei (210 mil. euro), cu o treime peste nivelul din iulie anul trecut, la o dobanda medie efectiva de 4% pe an, fiind in scadere cu un punct procentual fata de cea afisata de banci in iulie 2014, potrivit datelor BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)