Un roman din cinci intentioneaza ca in urmatoarele 6 luni sa acceseze un credit bancar de consum, arata rezultatele studiului “Cum arata creditul ideal pentru tine?” realizat de Banca Romaneasca in parteneriat cu platforma iVox. Sondajul a fost efectuat in perioada 9 – 23 septembrie 2013, pe un esantion de 7.079 de respondenti de peste 18 ani, din mediul urban.

In ceea ce priveste destinatia banilor imprumutati, dintre romanii care doresc sa obtina in urmatoarele 6 luni un credit de consum, o treime vor sa foloseasca acel credit la renovarea casei sau apartamentului (36,7%). Un sfert dintre respondenti – 24,61% – s-ar folosi de un credit pentru a achizitiona un automobil, iar 18,25% intentioneaza sa cumpere produse electrocasnice cu ajutorul imprumutului bancar.

In schimb, pentru a satisface o nevoie baneasca imediata, cei mai multi romani apeleaza, in primul rand, la parinti, rude sau prieteni (46,39%). Peste 20% dintre respondenti economisesc, in timp ce aproape o cincime (18,96%) se imprumuta de la o banca. Pe de alta parte, 11,27% dintre romani se gasesc de cele mai multe ori in situatia de a renunta la a-si satisface nevoile din motive financiare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)