Intreprinderile mici si mijlocii vor putea contracta in acest an credite cu garantia statului in limita unui plafon de garantare de 1,2 miliarde lei, prin intermediul programului Mihail Kogalniceanu, a decis Guvernul in sedinta de marti. Prin acest program, IMM-urile pot accesa o linie de credit in valoare maxima 125.000 lei pe an, cu o dobanda partial subventionata, in cuantum de 70% din dobanda calculata pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an, informeaza Mediafax. Totodata, IMM-urile vor beneficia de o garantie de stat, care acopera 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 100.000 lei.

Valoarea creditului nu poate depasi jumatate din cifra de afaceri a firmei din ultimele 12 luni, iar in cazul in care societatea mai are un credit, facilitatea va fi de doar 30% din rulajul din ultimul an. Numarul estimat de beneficiari de credite in cadrul programului in perioada 2011-2013 este de 28.000 firme.

Pot beneficia de facilitati acordate prin program firmele care nu se afla in dificultate, nu se afla in litigiu in calitate de parati cu Ministerul Finantelor Publice, Economiei si Comertului si cu institutia de credit partenera, au minimum doi de activitate consecutiv, nu au credite restante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)