Facilitatea de garantare este susținută de Comisia Europeană

UniCredit Bank oferă întreprinderilor mici și mijlocii și instituțiilor publice mici acces la finanțări care beneficiază de garanție în proporție de 90% în perioada Suport COVID-19 (până la 31 decembrie 2021) și 70% ulterior, prin Facilitatea de garantare “Cultural and Creative Sector”, un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank.

Facilitatea de garantare este susținută de Comisia Europeană prin Programul Cultural and Creative Sector și administrată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) cu obiectivul de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile publice mici din sectoarele culturale și creative, potrivit unui comunicat de presă.

Companiile care accesează finanțarea cu noua facilitate de garantare în procent de până la 90%, beneficiază de zero comision de garantare și nu li se solicită să prezinte garanții cu acoperire materială.

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt un motor important al economiei și au nevoie de susținere pentru a se dezvolta. Posibilitatea de a accesa instrumente financiare adecvate pentru nevoile și posibilitățile lor este un factor extrem de important de creștere a activității lor. De aceea, ne bucurăm să oferim această nouă facilitate, prin care companiile din sectoarele culturale și creative pot accesa finanțări cu garanție de 90%, zero comision de garanție si fără solicitări pentru garanții materiale, care le vor permite să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și crearea de locuri de muncă pe piața locală”, declară Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Retail, UniCredit Bank.

Facilitatea de garantare este disponibilă pentru credite de investiții și cheltuieli curente, cu valori maxime de 9.500.000 lei, valabilitatea maximă a garanției fiind de 10 ani.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)