Portofoliile bancilor comerciale din Romania aveau, la 1 ianuarie 2015, un numar de 65.000 de persoane cu credite in franci elvetieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, pana la inceputul lunii iunie, conversia sau restructurarea imprumuturilor, afirma Dan Suciu, purtator de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, potrivit Agerpres. “In portofoliile bancilor comerciale din Romania figurau, la 1 ianuarie, 65.000 de persoane cu credite in franci elvetieni. Dintre acestea, 36.546 au cerut, pana la inceputul lunii iunie, conversia sau restructurarea acestor imprumuturi”, a spus Suciu.

Acesta a precizat, totodata, ca din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor in franci elvetieni, 15.594 au fost solutionate, iar 20.000 sunt in lucru. In acest context, un numar de 30.000 de clienti nu au inaintat bancilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au in aceasta moneda.

BNR anunta in 19 ianuarie, dupa anuntul venit din Elvetia, ca in portofoliile din Romania ale bancilor comerciale figurau 75.000 de persoane cu credite in franci elvetieni.

Estimarile din piata arata ca bancile au externalizat, de-alungul timpului, aproximativ 20.000 de credite in franci elvetieni.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)