Bancherii au ieftinit in luna martie creditele in lei pentru populatie si firme, in contextul in care subtierea bilanturilor si implicit scaderea veniturilor din dobanzi si comisioane ii forteaza sa alerge din nou dupa clienti. Dobanda medie la creditele in lei acordate populatiei a coborat la 11,9% pe an in martie, cu 0,4 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioara, in timp ce la companii scaderea a fost de 0,7 puncte procentuale, acestea ajungand sa se imprumute la un cost mediu de sub 9% pe an, scrie ZF.

Companiile au reusit sa se imprumute tot mai ieftin de la o luna la alta in ultima perioada pe fondul revenirii apetitului bancilor pentru finantarea acestui segment de clientela, dar la populatie miscarile au avut o amploare mai mica, abia in luna martie dobanda medie reusind sa sparga in jos pragul de 12% pe an.  Citeste mai mult pe ZF.ro

Mai e loc de ieftinire?

“Cred ca, pentru un acces facil la credite, dobanzile la lei ar trebui sa mai scada. La depozite, datorita inflatiei mici, ramanem cu randamente pozitive” declara si Radu Gratian Ghetea, presedinte, CEC Bank si ARB.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)