Nivelul creditelor neperformante va continua sa creasca pe termen scurt, existand presiuni in acest sens, a declarat, joi, Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei. “Depinde de perspectivele de crestere pe termen scurt ale economiei, de increderea consumatorilor corporativi si persoane fizice, dar si de disponibilitatea bancilor de a mai da credite. Daca se relanseaza creditarea intr-o maniera sustenabila acest raport al creditelor neperformante va tinde sa se erodeze in timp. Asteptam sa inceapa sa se intample acest lucru dar pe termen scurt asteptam sa existe presiuni pentru cresterea creditelor neperformante”, a spus Popa.

Potrivit acestuia, daca bancile nu vor fi mai active in restructurarea creditelor neperformante si in vanzarea lor, ceea ce este de asteptat sa se intample intr-o maniera ordonata, se vor afla sub presiunea nevoii de provizionare a creditelor neperformante, ceea ce inseamna marje bancare destul de rigide, scrie Agerpres.

Cristian Popa estimeaza ca nivelul ca nivelul creditelor neperformante se situeaza, in prezent, la 17%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)