Banca Românească anunță că primește în toate unitățile sale cereri pentru credite derulate în cadrul programului guvernamental “Noua Casă” și oferă solicitanților beneficii suplimentare alături de partenerii săi – retailerul electro-IT Flanco și compania de asigurări EximAsig.

Creditele ”Noua Casă” de la Banca Românească pot fi accesate la o rată a dobânzii de 4,41% și o marjă fixă de 2%, fără comision de analiză dosar sau de rambursare anticipată, banca percepând doar un comision lunar de gestiune al garanţiei datorat FNGCIMM, de 0.0334% din soldul garanției.

Nivelul DAE este de 4,75% (pentru un credit de 225.000 RON, acordat pe o perioadă de 30 de ani).

Cum arată Noua Casă la Banca Românească

*Banca finanțează locuințe vechi pentru care prețul de achiziție (valoarea) este de maximum 70.000 EUR, valoarea finanțată de bancă va fi de 66.500 EUR (echivalent RON).


*În cazul unei locuințe noi (pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcție/consolidare s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului), banca va finanța o locuintă al cărei preț de achiziție este cuprins între 70.001 EUR și maximum 140.000 EUR / maxim 119.000 EUR (echivalent LEI).

0 comision de analiză dosar
0% comision de rambursare anticipată
Preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice
Perioadă extinsă de creditare, maxim 30 de ani
Poţi să ai mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.)
Comisionul anual de gestiune datorat FNGCIMM este plătit în avans de către bancă şi reţinut ulterior, lunar de la împrumutat
Posibilitatea de a obtine promisiune de garantare de la FNGCIMM

Criterii de eligibilitate ale programului guvernamental “Noua Casă”

Poţi beneficia de un credit în cadrul programului “Noua Casă” dacă:

*La data solicitării creditului, fie nu deţii în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, fie deţii în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobandită prin orice alt mod decât prin Programul Prima Casă, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2

*Ai un avans minim de 5% din prețul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul este de maximum 70.000 EUR, echivalent RON la cursul BNR valabil la data încheierii antecontractului de vânzare-cumpărare, respectiv de 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 EUR şi 140.000 EUR, echivalent RON la cursul BNR valabil la data încheierii antecontractului de vânzare-cumpărare.

*Achiziţionezi în cadrul programului o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în Cartea Funciară în condiţiile legii.

Solicitanții care vor contracta un credit ”Noua Casă” de la Banca Românească până la finalul lui 2020 vor beneficia și de bonusuri oferite de retailerul electro-IT Flanco și compania de asigurări EximAsig.

Banca Românească alături de Flanco și EximAsig oferă:

  • voucher cadou de până la 1000 de RON de la Flanco (în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco);
  • 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței de la EximAsig.

“Achiziționarea unei locuințe este o investiție ce contribuie la schimbări semnificative în viața noilor proprietari. De aceea, echipa noastră, alături de parteneri extraordinari, oferă, la semnarea contractului de credit, beneficii imediate foarte utile: voucher cadou de până la 1.000 de RON de la Flanco pentru cumpărături de casă nouă – valoarea voucherului cadou este în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco și 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței oferită de compania de asigurări EximAsig”, a declarat Oana Ilie, Director General Adjunct la Banca Românească.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)