Dezvoltarea pietei serviciilor medicale private influenteaza si portofoliile de produse de finantare. Bancile si-au reinventat ofertele, mizand in ultima vreme pe creditele de nisa pentru studii, vacante sau masini. Dupa modelul acestor imprumuturi specializate, institutiile de credit acorda bani si pentru tratamente medicale arata o analiza realizata de publicatia online www.doctornews.ro.

Fata de un credit de nevoi personale, care se poate accesa fara a mai demonstra bancii modul in care vor fi cheltuite fondurile, imprumutul pentru tratamente medicale are o perioada de rambursare mai mare, de pana la 20 de ani in cazul unor institutii. De asemenea, in cazul imprumuturilor pentru sanatate, bancile vireaza direct banii in contul operatorului privat, in baza facturii pentru serviciile medicale prestate.

Potrivit www.doctornews.ro, in prezent, numai cinci banci din Romania au in portofoliu credite pentru servicii medicale, acestea fiind BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica si OTP Bank. Un aspect important este faptul ca, La mojoritatea acestor institutii de credit, imprumutul poate fi accesat si de un membru al familiei pacientului.

Informatii suplimentare sunt prezentate pe www.doctornews.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)