De la demararea programului Prima Casă, în anul 2009, până în trimestrul al treilea 2016, peste 190.000 de români au beneficiat de credite garantate de stat, se arată într-un raport al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii alcătuit la solicitarea publicației online www.BankingNews.ro.

În cadrul programului, cele mai multe garanții au fost acordate în București, urmat de județele Ilfov, Cluj, Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Dolj și Argeș. Totodată, în primele zece luni ale anului 2016, cele mai multe credite garantate prin programul Prima Casă au fost accesate, în această ordine, de beneficiari din București, Ilfov, Cluj, Brașov, Iași, Sibiu, Timiș, Constanța, Prahova și Bacău.

”Volumul total al garanțiilor acordate în cadrul programului Prima Casă la data de 31.10.2016, este de peste 15,6 miliarde lei”, au specificat reprezentanții FNGCIMM în exclusivitate pentru publicația online www.BankingNews.ro.

Din analizele Fondului Național de Garatare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, reiese că românii au achiziționat un număr de peste 56.400 de locuințe construite în anul 2010 sau mai recent. Restul creditelor garantate prin programul Prima Casă, au fost acordate pentru cumpărarea a peste 127.000 de locuințe construite inainte de anul 2010.

Referitor la rata de neperformanță a creditelor Prima Casă, reprezentanții FNGCIMM au precizat pentru www.BankingNews.ro că, de la implementarea programului până în prezent, a fost executat un volum de circa 0,3% din totalul garanțiilor acordate.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)