Raiffeisen Bank a castigat anul trecut o experienta importanta prin preluarea portofoliului de retail al americanilor de la Citi (credite de 90 mil. euro si depozite de 175 mil. euro) si continua sa se uite la oportunitatile de achi­zitie de pe piata in conditiile in care cresterea organica inca nu are suport in piata, spune Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, pentru Ziarul Financiar.

„Posibilitatile de crestere naturala sunt minime atat timp cat nu exista incredere la nivelul consumatorilor. De fapt este o adevarata lupta sa ramanem la acelasi nivel al creditelor pentru ca avem multe credite pe termen scurt care vin la scadenta si sunt greu de inlocuit. Este important ca acum avem acest exercitiu cu Citi, dar trebuie sa te pozitionezi bine pentru astfel de tranzactii. Nu poti sa faci trei tranzactii pe an“, afirma Van Groningen.

Raiffeisen Bank are lichiditate, dar inca ii vine greu chiar si sa inlocuiasca creditele care ajung la scadenta: „Pentru noi lichiditatea nu a fost niciodata o problema. Pro­blema este lipsa apetitului pentru credite. In zona euro sunt dobanzi si mai mici la credite si totusi vedem ca lucrurile nu se misca. Avem nevoie si de incredere, nu doar de dobanzi mici. Daca oamenii ar sti ca se pot astepta la cresteri salariale, s-ar incumeta sa ia credit. De-abia astept sa vedem un pic de crestere a increderii care sa se simta in consum, in creditare, in activitatea economica“, a mai spus presedintele Raiffeisen Bank in Zf.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)