Bancherii resimt “vantul bun” din economie si afirma ca avem parte de repornirea creditarii. In primele patru luni, bancile se pot lauda cu mai multe credite acordate, cresteri de doua cifre, cum afirma seful CEC Bank si presedinte al ARB.

“Ieri (luni – n.r.), la prezentarea facuta de guvernator in fata membrilor ARB – am fost invitati la intalnirea trimestriala – parca pentru prima oara am constat cu totii ca se dezmorteste ceva in cea ce priveste creditarea pentru perioada ianuarie-aprilie”, a afirmat Ghetea intr-o conferinta de presa cu ocazia prezentarii rezultatelor bancii pe care o conduce.

El a dat exemplul CEC Bank, unde s-a inregistrat in primele patru luni un avans al creditarii pentru persoane fizice cu 15% 

“De mult n-am mai vorbit de cresteri de doua cifre, lucru care ne da speranta, fiind prima treime a anului cu semne atat de bune, creste activitatea de creditare”, a mai spus Ghetea.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)